joi, 30 decembrie 2010

Biblia Hazlie - Creatia [3]

Ziua a treia: Dupa ce Taxil arunca vreo cateva fraze care nu merita comentate, se minuneaza de precizia Biblei care specifica faptul ca plantele "să facă rod după soiul lor".
Gîndiţi-vă numai ce-ar fi fost pe pămînt dacă dumnezeu ar fi sădit pomi care să rodească altceva decît li-i soiul. Să mulţumim grijuliului dumne­zeu că nu ne-a dat meri care să facă portocale, porto­cali care să facă pere şi peri care să facă agrişe. Ce în­curcătură ar fi ieşit! - spune Taxil.
Lui Taxil i se pare fara rost afirmatia. Si mie mi se pare fara rost comentariul lui. Insa textul ala spune ceva important pentru biologie: Speciile sunt bine diferentiate. Am aflat mai tarziu noi ca genotipul este bine programat si conservat, si greu se poate iesi din aceasta programare pe cai naturale. 
Daca ar sti Taxil ca asta avea sa fie una din cele mai mari probleme ale teoriei evolutiei... 

Stiti disperarea evolutionistilor dupa "verigi lipsa"(fosile cu forme intermediare de viata). Si ati vazut ce stire importanta este atunci cand se spune cu tam-tam ca au gasit o "veriga lipsa"? Tocmai ca au prea putine verigi lipsa, si de aceea le cauta cu disperare, pt ca fara ele nu pot valida Teoria. Si de aceea si bucuria cand "gasesc" una. (ex: http://www.ziare.com/magazin/descoperire/s-a-descoperit-veriga-lipsa-care-leaga-oamenii-de-mamifere-video-756823 Nu sunt destul de lamuriti daca Ida e un stramos al unor primate(printre care si omul) sau are un stramos comun cu ele. ) Orice fosila a unui animal care nu exista acum e "intermediar".
Ma opresc, pt ca nu-i treaba mea sa comentez, dar oameni mari isi bat capul cu problemele astea, de care Taxil face misto.


See you soon.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu