miercuri, 9 februarie 2011

SQL programming style

Am terminat de citit de curand cartea lui Joe Celko, SQL Programming Style.
Cartea are cateva portiuni faine si ca structura este ok, si ca subiecte chiar, insa per ansamblu lasa un iz de... nu stiu cum sa ii zic.
Frustrarea mea a fost ca de multe ori a trebuit ca citesc povesti legate de coduri de bare americane si chiar mai rau: s-au facut in carte muuulte referiri la programare cu punchcards. Imi tot repeta ca multi au ramas cu obisnuinte(a se citi sechele) din vremea in care programau cu punchcards, si Joe tot incearca sa ne dezvete pe noi in carte, ca nu este asa in SQL si, in general in zilele noastre nu mai avem restrictiile cu pricina.
Insa cu tot respectul, nu ca sunt vremuri de mult apuse, sunt 30 de ani. O generatie. E ca si cum ai vorbi inginerilor de la Toyota de motorul cu aburi: Nici nu ii intereseaza cum functioneaza(desi stiu) si nici nu au sechele.
Mai degraba Joe Celko are sechele, si cu greu poate sa se dezbare de stilul punchcards.
Ok, cred ca am exagerat cu critica. Jumatate din carte e utila. Cred ca, asa cum imi zicea si Gabi, ca e o carte nu pt oameni strict specializati pe SQL(desi le poate fi utila, depinde) ci pt oameni care au de-aface cu SQL si trebuie sa-si imbunatateasca abordarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu